Милиони млади хора в Замбия се борят да си намерят работа след

...
Милиони млади хора в Замбия се борят да си намерят работа след
Коментари Харесай

82% от населението на тази страна е на възраст под 35 години

Милиони младежи в Замбия се борят да си намерят работа след дипломирането си и не престават да разчитат на родителите си, с цел да се оправят, предава Voice of America (VOA).

82% от популацията на страната е на възраст под 35 години, според Организация на обединените нации. През 2018 година равнището на безработица измежду младежите в Замбия бе официално регистрирано на 41 %. Абсолвенти от столицата Лусака споделят своя опит в търсенето на работа.

" Първата ми подготовка от Университета на Замбия беше бакалавър по изкуства. Специализирах с британски език ", споделя млада абсолвентка.

По думите й тя се е изправила пред предизвикателство - първо не не намерила място там, където е считала, че ще работи - в просветителния бранш. " Там се бях насочила, там изпращах всичките си писма за кандидатстване ", споделя младата жена.

" Така че разочарованието, първо, че даже на мястото на работа, за което сте били подготвяни, когато сте били в университета, в действителност може да няма място вас, е огромен потрес ", споделя тя.

" Моят опит с търсенето на работа в Замбия беше доста провокационен, тъкмо както е в множеството африкански страни. Тук, в Замбия, когато търсите работа, най-много в частния бранш, откривате, че изискват избран опит, което е много мъчно за младежите, тъй като те таман излизат от учебно заведение и с цел да си намерят работа, се изисква петгодишен опит ", споделя абитуриент.

" Въпросът би бил по какъв начин да си позволим такова прекарване, в случай че сме просто преди малко приключили, които се пробват да натрупат опит, тъй че това е едно от провокации, другото предизвикателство може да бъде неналичието на самата опция ", прибавя той.

По думите му има доста малко благоприятни условия за работа в Африка и Замбия, както и набиране на хора от избрана специалност като учители и здравни служащи, което оставя доста хора, които не са в тези области с много малко пари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР